Jeangu Macrooy treedt met muzikaal talent op bij Kinderprinsengrachtconcert

Drie jonge muzikale talenten treden dit jaar voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert op 20 augustus in Amsterdam op met een aantal bekende popartiesten. Jeangu Macrooy, Trijntje Oosterhuis, Klaasje Meijer en Buddy Vedder geven samen met de kinderen een optreden, maakte AVROTROS dinsdag bekend.

De optredens worden onder begeleiding van verschillende instrumenten gegeven. Zo speelt Warre Dendievel (14) trompet, hij begeleidt Jeangu Macrooy. Vincent Opheikens van 13 speelt gitaar en staat samen met Trijntje Oosterhuis op het podium. De 11-jarige violiste Elina van Dijk treedt op met ambassadeur Klaasje Meijer en Buddy Vedder. Laatstgenoemde presenteert het concert ook.

Jeugdorkest Nederland 

De kinderen en artiesten spelen bovendien samen met leden van het Jeugdorkest Nederland, dat onder leiding staat van muzikaal leider en arrangeur Edwin Schimscheimer. Het concert wordt op 20 augustus om 18.25 uur op NPO 3 uitgezonden.

Nicolas Altstaedt 

Het Prinsengrachtconcert viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Nadat 's middags de kinderen met de popartiesten hebben opgetreden, is het 's avonds de beurt aan de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt om het podium te betreden. Wie er naast deze hoofdgast nog meer van de partij zijn, wordt later bekendgemaakt.

Door: ANP