Nederlandse Sterrenkunde Olympiade 2022 georganiseerd door de RUG

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade wordt dit jaar georganiseerd door de astronomen van het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 4 april en 15 mei kunnen alle leerlingen uit havo 5 en 5 en 6 vwo vragen downloaden van de voorronde via sterrenkunde-olyimpiade.nl. Op 4, 5 en 6 juli is er voor de winnaars een programma met hoorcolleges, werkcolleges, rondleidingen, een show in het planetarium, masterclasses en natuurlijk de speciale finalevragen. Dat meldt Astronomie.nl 

De hoofprijs is een waarneemreis naar Roque de loc Muchachos Observatorium op La Palma. Daar mag de winnaar met een van de twee Nederlands-Engelse telescopen waarnemingen doen. 

Jaarlijkse wedstrijd 

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade is een jaarlijkse wedstrijd voor middelbare scholieren die interesse hebben in natuur- en sterrenkunde. De olympiade wordt steeds afwisselend georganiseerd door een van de sterrenkundige instituten in Amsterdam, Groningen, Leiden en Nijmegen. De vier instituten vormen samen de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA). 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk