Presentator Dennis Weening start de campagne ScienceMakesLAB

Vandaag start de campagne ScienceMakersLAB. Hierin worden de prestaties en verhalen getoond van jongeren die het afgelopen jaar een buitengewone presentatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en/of maken. Ook ontvingen zij de ScienceMakers Award 2021. Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van hun talent voor de toekomst: “Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst”. Presentator Dennis Weening deed om 9.00 uur de aftrap. Dit meldt het Platform Talent voor Technologie. 

“Om te zorgen dat er voldoende geschikte mensen zijn om vraagstukken rond klimaatakkoord, energietransitie en digitalisering van de samenleving op te lossen, is het urgent dat jongeren de kans krijgen hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken”, aldus Thea Koster, voorzitter van het Techniekpact. “We weten dat naast talentontwikkeling, ook talentwaardering een heel belangrijke rol speelt bij studie-, opleidings- en beroepskeuzes. Vandaar dat in Nederland - én in het buitenland – gedurende het hele schooljaar diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaatsvinden. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd van 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.”

ScienceMakersLAB

De campagne ScienceMakersLAB duurt van maandag 8 tot en met vrijdag 19 november 2021 en is te volgen via de social media kanalen: YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. En via de hashtag #SMANL.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Platform Talent voor Technologie