In Elst willen middelbare scholen binnen gymmen, maar er is te weinig ruimte

Scholen in Elst hebben de gemeente gevraagd om meer ruimte voor het bewegingsonderwijs. Ze zeggen na de herfstvakantie niet opnieuw gymlessen te willen schrappen. Dit meldt de Gelderlander.

Het Lyceum Elst en het Westeraam in Elst hebben na de herfstvakantie onvoldoende ruimte om gymlessen te kunnen geven aan de ruim 1500 kinderen van beide scholen. Eerder kwam de oplossing in een opblaashal op Sportpark De Pas, maar de rechter verbood dat op verzoek van omwonenden. 

“Voldoende ruimte is nog niet zo snel gevonden”, aldus rector Jan Maarten de Wit. “Vorig jaar hebben we lessen moeten schrappen en dat willen we nu voorkomen.”

Gemeenteraad

De druk in de gemeenteraad van Elst neemt inmiddels toe. Verschillende partijen dringen aan op een snelle oplossing en een alternatieve plek voor de opblaashal.

Geschikte gymlocatie

Als plaatsing op Sportpark De Pas definitief niet mogelijk is dan zou de gemeente de opblaashal en exploitatie daarvan overnemen. Het is niet duidelijk of die optie al in beeld is bij de zoektocht naar een geschikte gymlocatie voor de leerlingen.

Door: Nationale Onderwijsgids