Titia Bredée nieuwe directeur-bestuurder Nuffic

Titia Bredée start in augustus als de nieuwe directeur-bestuurder van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Bredée is momenteel voorzitter van Helicon Opleidingen, een organisatie voor groen onderwijs met vmbo- en mbo-scholen in Noord-Brabant en Gelderland. Bredée volgt Lem van Eupen op, die de functie van directeur-bestuurder waarneemt, nadat de vorige directeur-bestuurder, Freddy Weima, werd benoemd als voorzitter van de PO-Raad. Dit meldt Nuffic.

“Internationalisering en onderwijs lopen als een rode draad door mijn loopbaan”, vertelt Titia Bredée. “Dat ik mijn inhoudelijke en bestuurlijke kennis straks mag combineren bij Nuffic vind ik geweldig. Ik draag graag vanuit mijn nieuwe rol samen met de collega’s bij aan het opleiden van wereldburgers voor een internationale arbeidsmarkt en een duurzame toekomst.”
 

Ruime onderwijservaring 

Bredée neemt ruime ervaring binnen het onderwijs mee. Voordat ze in 2018 voorzitter werd van Helicon Opleidingen was ze vanaf 2015 voorzitter van Hogeschool iPabo. Daarvoor werkte ze onder andere bij Avans Hogeschool en Universiteit Utrecht.
  

Gedreven en betrokken bestuurder 

“De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat Nuffic met de benoeming van Titia Bredée een zeer gedreven en betrokken bestuurder krijgt”, aldus Bert van der Zwaan, voorzitter van de Raad van Toezicht van Nuffic. “Titia Bredée heeft een indrukwekkende staat van dienst binnen de onderwijswereld. Daarnaast heeft zij een grote passie voor internationalisering. We denken dat zij, met haar grote ervaring en brede achtergrond, bij uitstek de geschikte persoon is om de komende periode leiding te geven aan Nuffic, en om de doelstellingen van de nieuwe organisatie, waarin flexibiliteit en slagkracht voorop staan, te verwezenlijken”. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids