Twaalf besmettingen op Gelderse school, 280 leerlingen preventief week thuis

Op het Dorenweerd College in het Gelderse Doorwerth worden maatregelen genomen tegen het coronavirus: leerlingen uit 4 en 5 vwo en 5 havo zitten al sinds donderdag thuis en mogen ook deze week nog niet weer naar school komen. De reden hiervoor is het hoge aantal besmettingen op de school. Twaalf leerlingen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dit meldt Omroep Gelderland.

Het gaat in totaal om 280 leerlingen van 4 en 5 vwo en 5 havo die nu tijdelijk online les krijgen. In een brief aan de ouders heeft het Dorenweerd College laten weten dat de leerlingen niet in strikte quarantaine hoeven, maar dat ze er wel goed aan doen om sociale contacten zo veel mogelijk te beperken en zich goed aan de hygiënemaatregelen te houden.

Feestje

Het bron- en contactonderzoek loopt nog. Rector Jan Wiegers: “Er is een feestje geweest in de privésituatie waar leerlingen van onze school bij aanwezig waren. De bron van de besmettingen weten we niet, want dat is een zaak van de GGD. Maar het valt niet uit te sluiten dat er ook misschien op school iets is gebeurd, hoewel we ons strikt aan de richtlijnen houden.”

Door: Nationale Onderwijsgids