Eindexamenkandidaten kiezen voor huisje in Nederland in plaats van buitenlandse reis

De coronacrisis gooit ook voor eindexamenleerlingen roet in het eten. Vaak gaan deze leerlingen na hun examens op reis naar het buitenland, maar dit jaar moeten ze het doen met wat ons land te bieden heeft. Wat hun plannen nu zijn? Een vakantiehuisje huren in Nederland. Voor zover dat mogelijk is. Dit meldt NOS

Uit onderzoek van NOS onder ruim tweeduizend eindexamenkandidaten blijkt dat het merendeel nog steeds hoopt op een reis naar het buitenland. Toch verwachten zeker tweehonderd jongeren een vakantiehuisje in Nederland te huren. Vaak willen ze dit met een grote groep vrienden doen, maar dit mag bij veel vakantieparken niet. Op dit moment staan de meeste parken een maximale bezetting van één huishouden per huisje toe.
 

Volop boekingen bij jongerencampings 

Andere eindexamenkandidaten denken aan kamperen in de tuin of op één van de jongerencampings in Nederland. Bij sommige van deze campings zijn er al flink wat boekingen binnengekomen. De populaire camping Appelhof op Terschelling ziet nu nog geen toename van boekingen, maar verwacht dat wel zodra buitenlandreizen écht geannuleerd moeten worden. Overigens is alles onder voorbehoud, want corona houdt ook de campings in de greep. Blijft het goed gaan, dan kunnen alle boekingen gehonoreerd worden. Zo niet, dan moet een groep jongeren teleurgesteld worden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids