Scholen besluiten zelf al schoolexamens te schrappen

Verschillende scholen hebben, na de persconferentie van gisteravond, zelf al besloten om de schoolexamens uit te stellen. Onder andere in Limburg en Gelderland nemen scholen het heft in eigen handen. Ze lopen daarmee vooruit op het besluit hierover van het ministerie van onderwijs, dat vandaag verwacht wordt. Dit meldt NOS.

"Wij organiseren de schoolexamens volgens de richtlijnen van het RIVM, maar de maatregelen en adviezen die vandaag zijn aangekondigd stijgen daar in sommige opzichten bovenuit", schrijft een Limburgse scholengemeenschap aan ouders van leerlingen. Ook wijst de scholengemeenschap erop dat de voorbereiding van de leerlingen met “zoveel onzekerheid is omgeven” dat van een goede wijze van toetsing geen sprake meer kan zijn.
 
Verschillende onderwijsbonden riepen de overheid al op de examens te schrappen. "Alle bijeenkomsten zijn verboden, dan is het toch ondenkbaar dat er deze week leerlingen schoolexamens gaan maken. Dat kun je niet verwachten", aldus voorzitter Eugenie Stolk van de Algemene Onderwijsbond. De VO-raad vraagt zich af hoe een verbod op samenkomsten te verenigen is met het afnemen van toetsen van eindexamenleerlingen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids