Onderwijsorganisaties overleggen met minister Slob over examens

Verschillende onderwijsorganisaties overleggen maandagmiddag met minister Arie Slob over de examens. "Wij gaan de bezorgdheid van de leden overbrengen aan de minister", aldus een woordvoerster van onderwijsbond AOb.

Volgens de AOb zijn lang niet alle leden er gerust op dat de adviezen van het RIVM om besmetting te voorkomen, zoals het houden van afstand, overal en altijd goed genoeg worden gehandhaafd. Er komen veel vragen over binnen, volgens haar zeker ook na het NL-Alert van zondag om afstand te houden

Ook onderwijsbond CNV, de Vereniging Hogescholen, de VO-raad, en de MBO-raad praten mee of bellen in, aldus de zegsvrouw, net als de universiteitenvereniging VSNU.

Vorige week deed lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA), een bond met bijna 2200 leden uit het basis- en voortgezet onderwijs, al een oproep om alle eindexamenkandidaten een diploma te geven. "Jaarlijks slaagt zo'n 90 procent van de kandidaten. Bij de overige 10 procent kan het zijn dat de leerlingen in een vervolgopleiding toch goed meekomen", aldus de organisatie.

Door: ANP