Kamer debatteert over internetpesten
De Tweede Kamer debatteert op woensdag 12 februari vanaf 10.35 uur over het burgerinitiatief ‘Internetpesters aangepakt’. Hiervoor komt minister Dekker (Rechtsbescherming) naar de Kamer. Dit meldt de Tweede Kamer.
In het burgerinitiatief pleit Peter R. de Vries, maker van het tv-programma Internetpesters aangepakt, voor een betere bescherming van de slachtoffers van internetpesten. Hun positie kan volgens hem worden verbeterd door wettelijk vast te leggen in welke gevallen providers verplicht zijn hen ter beschikking staande accountgegevens te verstrekken. Bijvoorbeeld als er sprake is van bedreiging, identiteitsfraude en het plaatsen van seksueel getinte filmpjes (wraakporno) via de bewuste account. Inmiddels heeft het initiatief meer dan 135.000 steunbetuigers.
 
Gister schreven we dat eén op de drie tieners tussen de twaalf en achttien jaar wel eens iets vervelends heeft meegemaakt op internet. De meest voorkomende nare online gebeurtenis blijkt het ontvangen van berichten met schokkende inhoud. Gevolgd door pesten, lastiggevallen worden/stalking, gehackt worden en sexting. Driekwart van de jongeren zoekt hulp bij hun ouders als zij online problemen hebben.
 
Door: Nationale Onderwijsgids