Normal_rss_entry-208050

De politie heeft dinsdag drie jongens aangehouden voor mishandeling van een andere jongen in Gorinchem. Het gaat om een jongen van 14 jaar en twee jongens van 15. Zij hadden zich op verzoek van de politie op het bureau gemeld. Ze zitten vast en worden gehoord. Dit melden ANP en RTL Nieuws.

Vorige week verscheen een video op sociale media waarop is te zien hoe een jongen door een groep wordt mishandeld. Het filmpje zorgde voor veel verontwaardiging. Later volgden berichten over meerdere mishandelingen.Vijf slachtoffers van rond de 14 jaar hebben aangifte gedaan.

De politie deed de afgelopen week naar eigen zeggen uitgebreid onderzoek naar de filmpjes. Ook is gesproken met veel getuigen, onder meer op scholen. Daardoor werd duidelijk wie de drie hoofdverdachten van een van de mishandelingen waren.

Hoewel de mishandelingen plaatsvonden buiten school, had scholengemeenschap OVO in Gorinchem ouders per brief opgedragen om waakzaam te zijn. Het is bij de scholen het gesprek van de dag. "Als ik een ouder van een leerling was, zou ik mijn kinderen opdragen om de komende dagen even niet naar het park te gaan. Of niet alleen de straat op", zei bestuurder Bert-Jan Kollmer hierover.

Door: Nationale Onderwijsgids