Logo_bredero

Techniek is de toekomst: het biedt jongeren een goed perspectief voor een kansrijke loopbaan. Daarom opent het Bredero Beroepscollege op 7 november een nieuw Techlab met een diversiteit aan moderne techniek. Dit meldt Voortgezet Onderwijs van Amsterdam.

Amsterdam heeft met meerdere schoolbesturen een extra focus op sterk techniekonderwijs en ontwikkelt een toekomstplan voor een hypermoderne Amsterdamse Techschool. Het Bredero Beroepscollege maakt hiermee nu een start door een nieuw Techlab te openen met onder andere robots, 3D-printers, lasersnijders, een schuimsnijder, een PCB freesmachine en snijplotter. 
 
Het Bredero Beroepscollege is een vmbo-school in Amsterdam Noord voor basis- en kaderleerlingen met en zonder LWOO. Op het Bredero Beroepscollege worden vier profielen aangeboden: Produceren, instaleren en energie (PIE), Bouwen, wonen en interieur (BWI), Economie & Ondernemen (E&O) en Dienstverlening & Producten (D&P). Het Bredero Beroepscollege maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (ook wel: VOvA). Meer informatie is hier te vinden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids