Normal_kinderen_sport_sportdag

Nederlanders die vaak sporten zeggen gelukkiger te zijn dan mensen die af en toe bewegen. Mensen die een tot drie keer in de maand sporten, beoordelen hun geluk met een 7. Nederlanders die meer dan tien keer in de maand sporten, geven hun geluk een 7,6, meldt NOC*NSF na onderzoek door Ipsos.

Wanneer de deelnemers gevraagd wordt welke emotie sport bij ze oproept, staat plezier met 48 procent op de eerste plek, gevolgd door trots (38 procent) en blijdschap (37 procent). Negatieve emoties als frustratie, verveling en angst zijn bijna niet van toepassing.

De sportkoepel kwam vrijdag met de resultaten, de dag waarop de NOC*NSF Nationale Sportweek ingaat. Tussen 20 en 29 september wordt samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs geprobeerd Nederland in beweging te krijgen. 

Den Haag, Nieuwegein en Assen zijn de drie gaststeden van de Nationale Sportweek 2019. In deze steden worden extra veel sportactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs in Den Haag in en rond The Hague Beach Stadium kennismaken met vijf verschillende beachsporten: beachkorfbal, beachrugby, breakdance, beeball en handbal op het strand. Scholen konden zich voor dit programma inschrijven. 
 
De NOC*NSF wil met de Nationale Sportweek sport promoten en mensen laten bewegen, omdat sport veel doet met mensen. Sport maakt fitter en het geeft zelfvertrouwen, het zorgt voor sociale contacten, een sterke band en nieuwe vriendschappen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: ANP, gemeente Den Haag