Normal_samenwerking

Vrede, vrijheid en duurzaamheid: dat is waar het project Hallo Europa voor staat. Het project Hallo Europa maakt de ontmoeting en samenwerking tussen Nederlandse en Duitse scholieren in de grensregio mogelijk. In de periode van september 2019 tot en met maart 2020 gaan verschillende klassen bij elkaar op schoolbezoek. Dit meldt gemeente Doetinchem.

De scholieren van Almende College Wesenthorst te Ulft, Rietveld Lyceum te Doetinchem, Stadtische Gesamtschule en de Städtisches Gymnasium Willibrord in Emmerich am Rhein doen mee aan dit project. Naast bezoeken aan elkaar nemen zij ook een kijkje bij bedrijven in Nederland en in Duitsland.
 

Aftrap Hallo Europa

De aftrap van Hallo Europa is op donderdag 19 september 2019. Op deze dag maken 100 jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar kennis met elkaar. Zij werken samen op basis van de bouwstenen van de vrede: de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN). De scholieren gaan met elkaar in gesprek over thema’s als armoede, gelijkheid en onderwijs.
 
Het programma duurt van 9.30 tot 12.00 uur. De dagvoorzitter is Tako Rietveld, oud-verslaggever bij het NOS-Jeugdjournaal en de eerste kindercorrespondent ter wereld. Leerlingen van het Graafschap College in Doetinchem - opleiding Facilitair Leidinggevende, ondersteunen deze dag. 
 
Belangstellenden, jong en oud, zijn welkom bij de aftrap van het project Hallo Europa! Hieraan zijn geen kosten verbonden. De locatie is Stadttheater Emmerich am Rhein Grollscher Weg 6 in Emmerich am Rhein. Aanmelden kan via: https://www.gelderland.nl/hallo-europa
 
Door: Nationale Onderwijsgids