Normal_winnaar

Klas 2D van de Mavo Centraal uit Rotterdam wint met hun verhaal 'Donderdagochtend 11.00 uur' de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2019. De andere twee genomineerde klassen waren 3C van de TooropMavo en klas 2D van de Young Business School uit Rotterdam. In totaal deden er ruim tweeduizend leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 28 scholen mee aan deze editie. Dit meldt Passionate Bulkboek.

De jury bestond uit rapper Winne, voormalig stadsdichter Rotterdam Derek Otte en redacteur Erik Brus. Met de hulp van een professionele filmploeg verdedigden deze klassen in een pitch hun eigen verhaal. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2D van Mavo Centraal als beste van deze Er Was Eens-editie. De jury roemde de originaliteit van de pitch, die op de daadwerkelijke locatie waar het verhaal zich afspeelde werd gefilmd. De winnende pitch is te bekijken op erwaseens.nu.
 

Prijzen

De klas wint een feestelijke uitreiking op de eigen school op 2 juli en voor elke leerling uit de winnende klas een boekenkast met tien boeken voor thuis. Daarnaast ontvangen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2019. Tijdens het programma wordt in het bijzijn van de juryleden de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgt jurylid Winne een optreden.
 

Er Was Eens mbo

Op 26 juni wordt tijdens de finale van de mbo-editie van de verhalenwedstrijd bekendgemaakt welke student met zijn of haar verhaal de eerste prijs wint. 
 

Over Er Was Eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd aan de hand van een lessenserie, waarin lezen en creatief schrijven centraal staan. Leerlingen in het vmbo (basis/kader/theoretisch) gaan klassikaal aan de slag met een eigen verhaal. Bij de editie op het mbo en in het hbo schrijven de studenten individueel een verhaal. Alle ingezonden verhalen worden samengebracht in één bundel, die aan alle deelnemers wordt uitgedeeld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids