Normal_rss_entry-164901

De 25-jarige man die de politie op 20 december arresteerde in het onderzoek naar het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra Ergincanli is weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie (OM) de man in bewaring te stellen afgewezen. Het OM heeft tegen die beslissing hoger beroep aangetekend, aldus een woordvoerster.

Humeyra werd 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West. De politie pakte kort daarna hoofdverdachte Bekir E. (31) in de buurt van de school op.
 
Uit onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat E. kort voor het lossen van de fatale schoten met minstens twee anderen in een auto naar de school was gekomen.
 
Gebleken is dat het slachtoffer vanaf mei meerdere keren aangifte tegen E. heeft gedaan, wegens stalking en bedreiging. Humeyra had op de dag dat zij werd doodgeschoten een afspraak met de politie om aanvullende informatie aan te leveren die nodig was om de man te kunnen aanhouden.
 
Het is nog niet bekend wanneer het beroep van het OM tegen de beslissing van de onderzoeksrechter wordt behandeld.
 
Update
De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer opgepakt in verband met het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra. Hij is de derde persoon die in verband met de zaak is aangehouden.

Door: ANP