Normal_kind_werken_jong_studeren

Op 20 november, de internationale Dag voor de Rechten van het Kind én de allereerste World Children’s Day, zijn kinderen de baas. Tientallen bedrijven en organisaties werken mee aan de actie ALS EEN BAAS van UNICEF Nederland. Kinderen kunnen solliciteren naar hun droombaan en hebben het voor één dag voor het zeggen. Dit meldt UNICEF.

Als stylist de outfits bepalen van de acteurs in Goede Tijden Slechte Tijden, trainer zijn bij een Eredivisieclub of als hulpconducteur meerijden op de tram. Op World Children’s Day, 20 november, worden deze droombanen – en talloze meer – vervuld door kinderen. Tientallen bedrijven en organisaties werken mee aan de actie ALS EEN BAAS van UNICEF Nederland. Op de speciale vacaturewebsite unicef.nl/alseenbaas staan alle droombanen vermeld.
 
“Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de dag van de Rechten van het Kind. Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over”, zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Het Jongerenpanel neemt op 20 november het bestuur van het Haags museum MUSEON over. Zij organiseren een speurtocht door het museum waarin zij de millenniumdoelen van de Verenigde Naties  koppelen aan kinderrechten.
 
Daarnaast gaan op 20 november vanuit heel Europa 400 jongeren naar Brussel, waar ze in gesprek gaan met Europarlementariërs over wat jongeren in Europa belangrijk vinden. Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat de onderwerpen die hen het meest bezig houden klimaatverandering, immigratie en ongelijkheid zijn.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids