Leerlingen en vluchtelingen maken multimediaal kookboek

Leerlingen uit 5 vwo van het Amadeus Lyceum in Vleuten hebben gisteren hun boek ‘Aan tafel’ gepresenteerd. Het boek is in samenwerking met het Syrische restaurant SYR en illustrator Bob Mollema tot stand gekomen. Dit meldt Brug Utrecht.

Bijna zestig atheneumleerlingen hebben maandenlang gewerkt aan dit project. Door middel van interviews, fotografie en film heeft het boek langzaam maar zeker gestalte gekregen. Elke leerlingen heeft zijn eigen rol gehad in de vormgeving van het boekwerk. Zo zijn ze een dag de binnenstad van Utrecht in geweest voor het volgen van workshops bij het Utrecht Centrum voor de Kunsten. Ook zijn ze op bezoek geweest bij het Syrische restaurant, waar vluchtelingen of mensen met een vluchtelingenachtergrond samenwerken met Nederlandse collega’s.

De presentatie van het boek is op grootschalige plaatsgevonden. Zo was er zelf gecomponeerde muziek en werd er een film getoond waarin te zien was hoe het boek gemaakt is. Mede dankzij de samenwerking met SYR kon er een boek gerealiseerd worden vol met foto’s, Syrische recepten en verhalen over de Syrische eetcultuur. Daarnaast is er een muziek-cd toegevoegd waarop Syrische muziek staat.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids