Logo_naamloos

Het Genootschap Onze Taal en de lesmethode Talent van uitgeverij Malmberg gaan samenwerken. Vanaf 1 oktober wordt de gratis nieuwsbrief Woordspot, verzorgd door Onze Taal, wekelijks geplaatst op Talent Actualiteit – het blog van de methode Nederlands voor het voortgezet onderwijs van uitgeverij Malmberg. Woordspot belicht voor middelbare scholieren veelvoorkomende maar lastige woorden als catacombe, inventief en verzoenen en laat zien hoe ze gebruikt worden door middel van (actuele) citaten, filmpjes en andere media. Dit meldt Malmberg. 

De aanpak van Woordspot sluit goed aan bij de didactiek van Talent: veel aandacht voor woorden in contexten, onder meer door de betekenis van woorden uit te diepen, met als uiteindelijk doel de leesvaardigheid te vergroten. Voor het Genootschap Onze Taal past de samenwerking bij zijn streven om taalbeschouwing beter te verankeren in het onderwijs. Samen met Talent van Malmberg hoopt Onze Taal nog meer jongeren te kunnen enthousiasmeren voor en te informeren over taal. 
 
Bij de lesmethode Talent biedt Malmberg ook het blog Talent Actualiteit voor docenten van vmbo, havo en vwo. Talent Actualiteit biedt de abonnees tal van handreikingen om de actualiteit in de klas te brengen. De redactie selecteert wekelijks een of meer actuele video’s en voorziet deze van een bijpassende set korte opdrachten. Het blog wordt vaak gebruikt om een les mee te beginnen of af te sluiten. 
 
Het Genootschap Onze Taal is met 28.000 leden de grootste vereniging van taalliefhebbers ter wereld. Met een eigen tijdschrift, website, boeken, taaladvies en publiekscongressen wil Onze Taal de interesse voor en de kennis van de Nederlandse taal vergroten. 
 
 © Nationale Onderwijsgids