Logo_o2g2_logo

Per 1 januari wordt Theo Douma (54) de nieuwe voorzitter van het samenwerkingsverband Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2). Het samenwerkingsverband heeft 28 openbare scholen voor speciaal, basis en voortgezet onderwijs in Groningen. Douma vervangt waarnemend voorzitter Rob Vinke. Dit meldt RTV Noord. 

Er werken ongeveer 2000 medewerkers bij het samenwerkingsverband. Samen verzorgen zij het onderwijs voor ruim 1600 leerlingen in zowel het reguliere als het speciale onderwijs. Sinds begin 2014 bevindt O2G2 zich in een tijdelijke situatie. Marita Schreur, die sinds 2010 voorzitter van de College van Bestuur was, legde per 1 januari haar functie neer. Rob Vinke werd daarop benoemd als waarnemend voorzitter. Per 1 november verlaat Vinke echter het samenwerkingsverband. Totdat Douma in 1 januari de functie op zich neemt, zal Rob van Lindschoten daarom functioneren als waarnemend voorzitter in de laatste twee maanden van 2014. Van Lindschoten is momenteel al lid van het College van Bestuur. 
 
Theo Douma is momenteel nog werkzaam als bestuurslid bij ROC Nijmegen. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs. Douma is tevens voorzitter van het kwaliteitsnetwerk MBO. Hij heeft ook een functie in de Raad van Toezicht van het Europees Platform. 
 
© Nationale Onderwijsgids