Logo_windesheim__1_

Windesheim organiseert op woensdag 30 oktober de jaarlijkse Techniekdag in het kader van oktober kennismaand. Deze dag dompelen 300 derde- en vierdeklassers havo/vwo-leerlingen uit de regio zich onder in de wereld van techniek en ICT. De technische- en ICT-(leraren)opleidingen organiseren die dag verschillende activiteiten rondom hun vakgebieden.  De Techniekdag maakt deel uit van de loopbaanoriëntatie en -begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school.

Op de bedrijvenmarkt kunnen de leerlingen kennismaken met techniek en ICT-bedrijven en kunnen er de vele carrièremogelijkheden ontdekken die deze sectoren bieden. Verder gaan ze in workshops onder meer aan de slag met het bouwen van de sterkste brug, het ontwerpen van een Senseo koffiezetapparaat of het programmeren van een computerspel. Door het zelf te doen, ervaren ze dat wetenschap en techniek leuk en belangrijk zijn.

Oktober kennismaand
Tijdens de jaarlijkse oktober kennismaand openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen in Nederland hun deuren voor jong en oud. Het publiek kan zo kennismaken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. Doel van de oktober kennismaand is enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim levert hieraan graag zijn bijdrage en organiseert daarom jaarlijks de Techniekdag.

© Nationale Onderwijsgids