Studenten TU Delft mogen met waterstofauto de openbare weg op

Studenten van de TU Delft mogen met hun zelfgebouwde waterstofauto voor de eerste keer op de openbare weg rijden. Na een aantal teksten kregen de studenten groen licht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Isabel Zijlmans van studententeam Eco-Runner laat weten dat ze nu een officieel nummerbord van de RDW krijgen. Dat meldt Omroep West.

Het studententeam uit Delft had ook echt toestemming van het RDW nodig. De studenten zijn namelijk van plan om volgende week een wereldrecord neer te zetten. Ze willen meerdere rondjes rijden langs de Friese elf steden.

Volgens hun berekeningen is het mogelijk om op 1,45 kilo waterstof 2056 kilometer af te leggen. Het huidige record staat op 1360 kilometer en is in handen van Toyota.

Wereldrecords 

Het studententeam heeft al vaker wereldrecords gehaald, maar mocht nog nooit met de waterstofauto de openbare weg op. Vanaf maandag 17 juni willen ze laten zien dat hun Eco-Runner XIV daar veilig genoeg voor is.

Remsysteem 

De testen leverden wel wat stress op. Zo moesten de studenten laten zien dat, mocht er een storing optreden, ze ook alleen met de voorwielen of achterwielen kunnen remmen. Daarom moesten de studenten het remsysteem tijdelijk aanpassen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk