Erepenning voor Heleen Miedema tijdens afscheid Universiteit Twente

Heleen Miedema heeft bij haar afscheid de Erepenning van de Universiteit Twente ontvangen. Deze werd haar uitgereikt tijdens het afscheidssymposium, dat werd gehouden op vrijdag 22 september. Dat meldt de Universiteit Twente. 

Miedema ontvangt de onderscheiding, een eerbetoon dat slechts zelden wordt toegekend, voor haar grote verdiensten voor de universiteit, in het bijzonder voor het onderwijs en onderzoek op het gebied van zorg en technologie. Zo stond ze mede aan de wieg van de opleiding Technische Geneeskunde in 2003 en zorgde ze er in 2018 voor dat afgestudeerden van de opleiding een BIG-registratie kunnen krijgen, zodat ze zelfstandig medische handelingen mogen uitvoeren.

TechMed Simulatie Centrum 

Vanuit de opleiding Technische Geneeskunde heeft Heleen mede het TechMed Simulatie Centrum opgezet. In eerste instantie voor het onderwijs aan de studenten, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een hub voor onderzoek en innovatieprojecten met de medische industrie en ook de rol als opleidingscentrum voor professionals in de gezondheidszorg wordt steeds belangrijker.

Door: Nationale Onderwijsgids