Van Nieuwkerk is vertrokken, maar Wetenschappelijk Jaaroverzicht gaat door

Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht gaat dit jaar door, ondanks het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk. Dat laat BNNVARA donderdag weten aan het ANP. Het is nog niet bekend wie de uitzending in de week voor kerst gaat presenteren.

Het programma werd in 2021 gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf. Zij blikten terug op het jaar door een wetenschappelijke bril. De uitzending werd bekeken door 782.000 mensen.

Grensoverschrijdend gedrag 

Van Nieuwkerk verbrak eerder deze week alle banden met BNNVARA na onthullingen in de Volkskrant over zijn grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij zijn programma De Wereld Draait Door. Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht werd afgelopen jaar geproduceerd door Medialane, de werkgever van Van Nieuwkerk. Het bedrijf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de verhalen over het wangedrag. Een woordvoerder liet woensdag alleen weten dat het nieuws "ons allemaal erg aangrijpt".

Tafelgasten reageren niet 

Robbert Dijkgraaf was een van de vaste gasten in DWDD. Hij werkte tussen 2012 en 2017 met Van Nieuwkerk aan het programma DWDD University, een van de spin-offs van de talkshow. Dijkgraaf is inmiddels minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Rutte IV. Dijkgraaf liet woensdag weten niet te willen reageren op de onthullingen rond Van Nieuwkerk. Ook andere vaste tafelgasten en getrouwen van de presentator als Marc-Marie Huijbregts, Halina Reijn en Rob Kemps hullen zich nog in stilzwijgen over zijn wangedrag.

Door: ANP