TU Delft straft studentenverenigingen na mishandelingen tijdens ontgroeningen

De TU Delft heeft twee studentenverenigingen gestraft vanwege drie incidenten tijdens ontgroeningen. Eerstejaars zouden vorig jaar met kaarsvet zijn overgoten en werd er haar in brand gestoken. Ook werd er een slachtoffer naakt in scherven op de grond geduwd. Dat meldt NU.nl 

Het zou gaan om het Delftsch Studenten Corps (DSC) en Virgiel. De TU Delft geeft aan dat er zorgen zijn over de cultuur bij beide verenigingen. 

Transparant 

Voor DSC gelden aanvullende maatregelen. Zij moeten ervoor zorgen dat de studentenvereniging transparanter wordt. De TU Delft maakt zich vooral zorgen om het fysieke welzijn van de kandidaat-leden binnen de vereniging. 

Vorig jaar vonden de incidenten met kaarsvet en het brandende haar plaats bij DSC. President Olivier Abbenhuis schrijft in een reactie in studentennieuwsblad Delta dat DSC zich niet herkent in de incidenten die werden gemeld via een anoniem persoon. 

Rugbyborrel 

Virgiel wordt gestraft vanwege een mishandeling eerder dit jaar. Bij een ‘rugbyborrel’ werd een jongen door vijf leden uitgekleed en daarna naakt op de grond geduwd. Daar lagen glasscherven. De universiteit vindt het ‘te gek voor woorden’ dat er helemaal niemand ingreep op dat moment.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk