Tweede etappe La Vuelta finisht deze zomer in het Utrecht Science Park

Utrecht verwelkomt na de Tour de France en de Giro d’Italia op 20 augustus de wielrenners van de Vuelta. De tweede etappe van de Rond van Spanje finisht dan in het Utrecht Science Park (USP). Dat meldt de Universiteit Utrecht. 

Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht vindt het heel mooi dat het USP op de route ligt als finishlocatie. “Het internationale en het sportieve karakter van de Vuelta past perfect bij ons en het werk dat we samen met andere instellingen en bedrijven op het science park doen. We gaan er met onze medewerkers, studenten en samenwerkingspartners een feest van maken en tevens de impact van het evenement wetenschappelijk onderzoeken.”

Evenementen 

Er zijn verschillende evenementen op 20 augustus en in de dagen naar aanloop van de Vuelta. De wielervereniging Domrenner organiseert een festival in het USP op 20 augustus. De bibliotheek organiseert een wielerexpositie en leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht hebben 21 banners verspreid over de route gemaakt om te bekijken. 

Fiets of OV

Het USP is wel wat slechter te bereiken op 19 en 20 augustus. Sommige gebouwen zullen op 20 augustus slecht bereikbaar zijn of gebruikt worden door de organisatie van de Vuelta. Het advies is dan ook om tijdens het wielrenevenement met de fiets of het OV naar het USP te komen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk