De Tilburgse Nacht van de Filosofie komt er weer aan

Liefde, verbinding, onafhankelijkheid, wij-gevoel, identiteit en de vrije wil zijn thema’s waarop wordt gereflecteerd op de Tilburgse Nacht van de Filosofie vanaf 20.00 uur. De Nacht wordt georganiseerd door de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences en presenteert nationale en internationale sprekers. Dat meldt de universiteit van Tilburg.

Adviseur van Amerikaanse presidenten én de Engelse koningin Elisabeth, Robert Putman, spreekt over een nieuw ‘wij-gevoel’. Psychiater Paul Verhaeghe legt uit waarom mensen verbinding willen, maar toch ook hun afhankelijkheid niet wensen op te geven. 

Sprekers 

Filosofe Maureen Sie van Tilburg University, gaat dieper in op de vrije wil. Hanne Jacobs behandelt de ‘fenomenologie’ en Ruud Welten, eveneens verbonden aan Tilburg University laat zien wat existentialiste en feministe Simone de Beauvoir onze huidige maatschappij te zeggen heeft. De Tilburgse filosoof Herman de Regt legt uit wanneer wetenschap een mening wordt en Jan Drost laat je anders denken over de liefde.

Filosofen 

'Vliegende filosofen':  Filosofiestudenten laten filosofen herleven door in de huid te kruipen van hun favoriete filosoof. Maak een praatje met Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir of Peter Singer...

De Vlaamse woordkunstenaar Maud Vanhauwert sluit deze filosofische nacht af.

De Tilburgse Nacht van de Filosofie vindt op 22 april plaats in Seats2meet in de LocHal in Tilburg van 20.00 tot 01.00 uur. Voor het volledige programma en tickets zie Nacht van de filosofie.

Door: Nationale Onderwijsgids