Verhuizing Theologische Universiteit is een feit, van Kampen naar Utrecht

De Theologische Universiteit van Kampen gaat verhuizen naar Utrecht. De universiteit zat meer dan 160 jaar in Kampen, maar ze verkiezen toch meer een stad met een bruisender studentenleven. Dit meldt de NOS.

Verhuizing van de gereformeerde theologieopleiding is niet heel verbazingwekkend. Al in 1992 overwoog de TU Kampen te verlaten. Studenten vinden de stad ook steeds minder aantrekkelijk om te studeren. De laatste hogeschool van Kampen verdween al toen de kunstacademie ging verhuizen.

Samenwerkingen

Met de verhuizing spelen ook financiële kwesties een rol. Het onderhoud en de renovatie van het oude pand kosten veel meer dan de huur en mogelijke nieuwbouw van een pand in Utrecht. De TU verwacht nu ook veel meer samenwerkingen met andere onderwijsinstellingen.

Over drie jaar 

Vanaf volgend jaar september gaan de eerste studenten van de TU in Utrecht aan de slag. Pas drie jaar later zal de verhuizing helemaal voltooid zijn. In totaal zitten er dan ongeveer 150 studenten en dertig medewerkers aan de Plompetorengracht in Utrecht. 

Door: Nationale Onderwijsgids