Met zijn allen in de collegebanken en op kantoor, maar corona is nog niet weg

De Nederlanders gaan weer massaal naar school, kantoor en naar het terras. Sinds vorige maand de 1,5-meterregel is afgeschaft gaan we met zijn allen in groten getale op pad. Alsof corona niet meer bestaat. Dit meldt de Stentor

“De angst is verdwenen”, aldus psychiater Bram Bakker. Er werd nog wel even gedacht dat mensen terughoudend zouden zijn, maar de agenda’s zijn inmiddels weer gevuld met etentjes, de schoolbanken zitten weer vol en ook op kantoor komen collega’s weer samen.

Het oude leven

“Mensen pakken de ruimte die je ze geeft”, geeft psychiater Bram Bakker aan. “De mens is een dier dat snel vergeet. Nu zijn er nog mensen die zich bewust zijn van de voordelen van anderhalf jaar corona, zoals thuiswerken, veel buiten zijn en meer rust in de agenda. Ook zij zullen in de loop der tijd het oude leven weer verkiezen. We verlangen terug naar normaal en daar gaan we ons naar gedragen.”

Zelfs de oplopende besmettingen brengen daar geen verandering in. “Het gros van de mensen denkt: ‘ik ben nu toch gevaccineerd?’ De angst is weg”, aldus de psychiater. 

Door: Nationale Onderwijsgids