The Student Hotel gaat verder uitbreiden, zeven nieuwe hotels in Europa erbij

Het Amsterdamse hotelconcept The Student Hotel gaat verder uitbreiden in Europa. Met de 300 miljoen euro die ze hebben opgehaald kunnen ze in totaal zeven nieuwe hotels openen, waarvan drie hotels al in 2022. Deze drie worden respectievelijk gebouwd in Barcelona, Madrid en Toulouse. Dit meldt NU.nl

The Student Hotel werd in 2012 opgericht door de Schotse ondernemer Charlie MacGregor, die inmiddels ook alweer zeventien jaar in Nederland woont. Het bedrijf biedt een combinatie van hotelkamers en kamers waarin studenten voor een langere tijd kunnen verblijven. 

Bezettingsgraad

In het universitaire jaar 2020/2021, toen de coronacrisis op zijn hoogtepunt was, zat de hotelketen toch voor 51 procent volgeboekt. Voor volgend jaar verwacht het bedrijf een bezettingsgraad van rond de 80 procent en een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

The Student Hotel heeft in Nederland hotels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen. Ook in Berlijn en Parijs is de hotelketen actief. Drie nieuwe hotels zijn al bekend gemaakt, waar de overige vier worden gebouwd maakt het bedrijf nu nog niet bekend.

Door: Nationale Onderwijsgids