Onderzoekers kunnen dissertatie insturen voor Boekman Dissertatieprijs

De Boekman Dissertatieprijs maakt promotieonderzoek naar kunst, cultuur en maatschappij breder bekend. De aanmeldperiode voor deze prijs is nu geopend. Dit meldt NWO.

De Boekmanstichting organiseert voor de vijfde keer de Boekman Dissertatieprijs voor het beste Nederlandse promotieonderzoek over kunst, cultuur en maatschappij. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en is bedoeld om recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek op dit terrein onder een breed publiek bekend te maken.

Kunst, cultuur en beleid

Voor de Boekman Dissertatieprijs 2021 kunnen onderzoekers op het gebied van kunst, cultuur en beleid hun proefschrift uit 2018 en later ter mededinging insturen tot 15 september 2021. De prijs wordt elke drie jaar toegekend en ook voor dit jaar is de Boekmanstichting op zoek naar de beste dissertaties aan een Nederlandse universiteit. De Boekman Dissertatieprijs voor kunst, cultuur en beleid is een gezamenlijk initiatief van de Boekmanstichting en NWO.

De Boekman Dissertatieprijs is bedoeld om belangwekkende resultaten van recent onderzoek in een bredere kring van potentiële gebruikers te verspreiden en daarmee de kwaliteit van het cultuurbeleid te verhogen. Bent u aan het promoveren of op de hoogte van een promotie op het werkterrein van de Boekmanstichting? Bezoek dan de website van de Boekmanstichting.

Boekman Dissertatieprijs

De dissertatieprijs is vernoemd naar Emanuel Boekman, die op 6 juni 1939 als eerste in Nederland promoveerde op de relatie tussen overheid en kunst en bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. Daarnaast besteedt het tijdschrift Boekman in het jaar volgend op de uitreiking aandacht aan het thema van de winnende dissertatie.

Door: Nationale Onderwijsgids