Vijftien leden studentenvereniging Vindicat besmet met coronavirus

Het aantal besmettingen onder Groningse studenten loopt op. Vorige week werd bekend dat er meerdere besmettingen waren geconstateerd bij studentenvereniging Navigators (ondertussen 29), en nu is het ook bij Vindicat raak. Vijftien leden zijn besmet geraakt met het coronavirus. De sociëteit blijft in ieder geval tot woensdag dicht. Dit meldt RTV Noord.

Rector van Vindicat Wessel Giezen verwacht dat het aantal besmettingen onder de leden nog verder zal oplopen. Vijftien leden testten tot nu toe positief, maar een onbekend aantal wacht nog op de uitslag van de coronatest. Het gaat vooral om ouderejaars studenten en daarom denkt Vindicat niet dat de besmettingen tijdens de introductieperiode zijn gebeurd. De besmette leden zijn onlangs echter wel in het sociëteitsgebouw geweest.

De GGD is gestart met contactonderzoek en de besmette studenten zijn in quarantaine geplaatst. Ondertussen werkt Vindicat samen met de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Veiligheidsregio Groningen om beter zicht op de situatie te krijgen.

Door: Nationale Onderwijsgids