Afgestudeerde jongeren speeddaten voor een traineeplek

Deze week is een nieuwe ronde van het traineeprogramma van de gemeente Groningen gestart. Juist in deze bijzondere tijd wil de gemeente als werkgever laten zien dat er kansen zijn voor jonge mensen om kennis te maken met het werk van de ambtelijke organisatie. Dit meldt Gemeente Groningen.

Sinds 2013 organiseert de gemeente in samenwerking met Stichting GOA Publiek jaarlijks een traineeprogramma. In de afgelopen jaren hebben ruim 90 jonge talenten dit programma gevolgd. Hiervan is meer dan 70 procent na afloop bij de gemeente in dienst gekomen.
 
Normaal gesproken kunnen de jonge talenten via speeddates in een informele setting kennismaken met de afdelingen van de gemeente. Als gevolg van de coronamaatregelen is voor de nieuwe lichting een digitale versie ontwikkeld die meer dan 120 ambtenaren en jongeren met elkaar in contact zal brengen. Omdat voor veel mensen digitaal kennismaken nieuw is, kunnen de jongeren zelfs ‘droog oefenen’ onder leiding van een communicatie-expert. Zo houden de jongeren - of ze nu wel of niet doorgaan naar een volgende ronde - er iets waardevols aan over.
 
Door: Nationale Onderwijsgids