Normal_samenwerken__netwerken__teams

Meer ruimte voor een innovatieve Rijksoverheid, verdere versterking van de Universiteit Leiden in Den Haag en ruim voldoende plek voor culturele instellingen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe Campusboulevard, die tussen het Prins Bernhardviaduct en de Schedeldoekshaven komt. Nu is het gebied nog somber en stenig, gekenmerkt door veel asfalt, geparkeerde auto’s en doorgaand verkeer. Straks komt er meer groen, woningen, kantoren en een buitenruimte waar voetgangers centraal staan. Dit meldt gemeente Den Haag. 

Wethouder Boudewijn Revis (Financiën, Stadsontwikkeling & Scheveningen): "Doordat overheid en universiteit zich dichterbij elkaar vestigen, wordt de samenwerking en kracht van beide groter. Den Haag wordt niet alleen een ambtenarenstad maar ook een universiteitsstad."
 

Versterking Central Innovation District

Den Haag kiest ervoor om de groei op te vangen daar waar de stad er beter van wordt. In de gebieden rond de grote intercitystations flink wordt daarom gebouwd. De campusboulevard is een aanvulling op de Policy Campus: het gebied rondom het centraal station. Zowel de Rijksoverheid als de Universiteit Leiden zoeken momenteel naar extra ruimte in dat gebied. Er komt een innovatief kenniscluster waarin overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven hun krachten bundelen. De Policy Campus biedt ruimte aan samenwerking, kennisuitwisseling en innoverend vermogen en wordt zo een aantrekkelijke plek voor nieuw talent.
 
Door: Nationale Onderwijsgids