Normal_kamer__studentenkamer

De komende acht jaar wordt een groei verwacht van het aantal internationale studenten op de Nederlandse universiteiten. Gevolg hiervan is dat de woningnood onder studenten steeds groter wordt. Dit meldt het AD.

In Nederland wordt actief ingezet op het werven van internationale studenten. Eén op de vijf studenten aan de universiteit heeft tegenwoordig een niet-Nederlandse achtergrond. In de Nederlandse studentensteden heerst, mede daardoor, een tekort aan studentenwoningen. In de Randstad worden daar de meeste problemen van ondervonden. In sommige steden werden de afgelopen tijd studenten opgevangen op campings of werden er andere noodmaatregelen getroffen.
 
Voor internationale studenten is het vaak lastiger een kamer te vinden dan voor Nederlandse studenten. Dit komt omdat studenten in Nederland vaak via vrienden of familie aan een kamer kunnen komen.
 
Internationale studenten moeten hiervoor een woningcorporatie of studentenhuisvesting raadplegen. 
Uiteindelijk hebben de meeste studenten binnen drie of vier maanden een kamer bemachtigd, blijkt uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2019 van Kences.
 
Door: Nationale Onderwijsgids