Normal_jb20190417010metlogos

De Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff bundelen de krachten in een alliantie. Doel van de samenwerking is om verdere kennis op te doen op het gebied van learning design en onderwijswetenschappelijk onderzoek. Dit melden ThiemeMeulenhoff en Open Universiteit.

De samenwerking is bedoeld om de productontwikkeling van ThiemeMeulenhoff en het wetenschappelijke onderzoek van de Open Universiteit te combineren om zowel betere leermiddelen te kunnen maken als kennis over de wetenschappelijke basis van goede instructie te bevorderen en versterken. 
 
De samenwerking tussen de Open Universiteit en ThiemeMeulenhoff zal onder meer worden ingezet bij de ontwikkeling van lesmethodes, bij opleiding en expertise-ontwikkeling van medewerkers van beide partijen en bij promotieonderzoek over effectief, efficiënt en bevredigend leren.
 
Zowel de Open Universiteit als ThiemeMeulenhoff zijn verheugd over de samenwerking. Paul Kirschner, hoogleraar aan het Welten-Instituut: “Dit is een unieke kans om enerzijds onze kennis te valoriseren in en voor het veld en anderzijds om praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar leren en instructie uit te voeren.” Roel Bakker, directeur van ThiemeMeulenhoff: “Wij willen samen leren vernieuwen. Deze mooie samenwerking met de Open Universiteit stelt ons in de gelegenheid om dat te doen met een stevig wetenschappelijk fundament. Wij kijken uit naar de eerste resultaten.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids