Logo_atos-it-challenge

Atos gaat op zoek naar innovatieve IT-concepten op het gebied van machine learning en duurzaamheid. Het IT-bedrijf roept studenten van universiteiten in alle delen van de wereld op om mee te doen aan de IT Challenge 2019. Deze jaarlijkse internationale competitie van Atos beleeft dit jaar haar achtste editie. De IT Challenge heeft tot doel de ontwikkeling van innovatieve concepten door nieuwe generaties IT-professionals te stimuleren. Dit meldt Atos.

Studenten wereldwijd kunnen deelnemen en zich tot 30 november dit jaar online aanmelden als team van twee tot vier studenten. De IT Challenge biedt hen de mogelijkheid om ideeën te testen en uiteindelijk in de markt te zetten. Het winnende team kan 10.000,- euro winnen.

Machine Learning is een vorm van kunstmatige intelligentie die gebruik maakt van statistische technieken om computers het vermogen te geven om te ‘leren’. Het is een baanbrekende technologie die al in veel vakgebieden wordt toegepast, waaronder video en serious gaming, medische diagnostiek, fraudebestrijding, zelfsturende voertuigen en beveiliging. Naast de grote voordelen die machine learning biedt, wordt ook vaak gewezen op de risico’s en bedreigingen die het met zich zou meebrengen. Hierdoor neemt de roep om regelgeving toe om te voorkomen dat we de grip op deze nieuwe technologie kwijtraken.

Atos beschouwt machine learning als een interessant vakgebied waarvan zij de mogelijkheden graag tijdens de Atos IT Challenge wil laten onderzoeken, in het bijzonder als het gaat om toepassingen die zijn gericht op duurzaamheid. Hierbij is zij vooral op zoek naar innovatieve concepten waarin het verbruik van natuurlijke hulpbronnen, de toewijzing van investeringen en de ontwikkeling van nieuwe technologische toepassingen goed op elkaar zijn afgestemd.

Uit alle inzendingen worden de beste vijftien concepten geselecteerd. Deze worden half december bekendgemaakt. Dan gaat de tweede fase van de competitie van start: de daadwerkelijke ontwikkeling van apps. De winnaar van de Atos IT Challenge wordt in juli 2019 in Parijs bekendgemaakt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids