Normal_rug__universiteit_groningen__academiegebow

De Rijksuniversiteit Groningen heeft medewerkers gevraagd of zij bereid zijn internationale studenten tijdelijk en vrijwillig onderdak te bieden. Met deze noodgreep wil de universiteit tegemoet komen aan de woningnood onder buitenlandse studenten. Dit melden de Volkskrant en RTV Noord.

De RUG verwacht dit jaar opnieuw veel buitenlandse studenten. Vorig jaar bedroeg de internationale instroom 2.300 nieuwkomers, de cijfers voor dit jaar zijn nog niet bekend. De universiteit wil de studenten helpen in hun zoektocht en mailde daarom medewerkers van het stafbureau, de centrale organisatie van de universiteit: “Als medewerker van de RUG kun je helpen. Heb je een kamer of op een andere manier woonruimte of bed beschikbaar? Of lijkt het je leuk om tijdelijk onderdak te bieden aan een aanstaande RUG student(e) uit het buitenland? Meld je dan vrijwillig aan”. 
 
Op dit moment zijn er twee medewerkers die een bed hebben aangeboden. Mocht de oproep onder paar honderd medewerkers niet genoeg opleveren, dan overweegt de universiteit alle medewerkers (duizenden) aan te schrijven. 
 
Daarnaast is er een tentenkamp opgezet om internationale studenten op te vangen die nog geen onderdak kunnen vinden. Een student kan er overnachten voor 12,50 euro per nacht. Tot nu toe zes studenten zullen hiervan vanavond gebruik maken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids