Normal_universiteit_tilburg

Afgelopen donderdag sloot de eerste lichting vluchtelingen-studenten (statushouders) aan Tilburg University hun jaar feestelijk af. Vorig jaar september ging deze groep studenten aan de slag met een prebachelor opleiding. De opleiding heeft tot doel om de hoogopgeleide statushouders voor te bereiden op het wetenschappelijke onderwijs in Nederland. Dit meldt Tilburg University.

Het programma kwam tot stand met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, de gemeente Tilburg, en Tilburg University. De Tilburgse academische pre-master is na Amsterdam de tweede academische pre-bachelor voor statushouders in Nederland. Het UAF wil via deze samenwerking ervoor zorgen dat de talenten van statushouders optimaal kunnen worden benut. De gemeente Tilburg heeft zich hier aan gecommitteerd en met dat doel vorig jaar ook een convenant afgesloten met het UAF.
 
De pre-bachelor bereidt vluchtelingen voor op een academische studie door de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde op niveau te brengen. Daarnaast is er in het programma aandacht voor studievaardigheden, het vergroten van het netwerk, studiekeuze en academische vaardigheden en ronden statushouders hun inburgering af tijdens het jaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids