Normal_fitness__hometrainer__bewegen

Prinses Margriet der Nederlanden heeft maandag 18 juni 2018 een werkbezoek gebracht aan Roessingh Research and Development (RRD). RRD is een onderzoeksinstituut dat is gericht op kennisontwikkeling en innovatie van revalidatietechnologie en telemedicine. Het instituut werkt zowel regionaal, nationaal als internationaal samen met onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit Twente, organisaties voor zorg en welzijn en het bedrijfsleven. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Prinses Margriet, sinds vele jaren sterk betrokken bij het onderwerp revalidatie, sprak er met Miriam Luizink, directeur-bestuurder van RRD en medewerkers over innovaties in zorg, revalidatie en technologie.
 
Bij RRD wordt onder meer gewerkt aan nieuwe innovatieve oplossingen om mensen met een chronische aandoening zelfstandigheid en regie te bieden. Aan de basis staat het verkrijgen van een fundamenteel begrip van beweging. Samen met eindgebruikers worden bijvoorbeeld games voor therapiedoeleinden ontwikkeld. Ook thuis wordt gewerkt aan de vitaliteit, waarbij oefeningen worden gedaan, de ontwikkeling wordt gemonitord, en tijdig kan worden ingegrepen. Revalidatie, het bevorderen van vitaliteit en preventie worden op deze manier steeds meer met elkaar verbonden.
 
RRD is een onderzoeksinstituut, dat is gericht op kennisontwikkeling en innovatie van revalidatietechnologie en telemedicine, de inzet van informatie- en communicatietechnologie voor de  gezondheidszorg. Het instituut helpt de kennis te implementeren binnen revalidatie- en gezondheidszorg en welzijn. Er zijn nauwe banden met de Universiteit Twente, Roessingh Centrum voor Revalidatie en het Roessingh Concern. Het instituut werkt zowel regionaal, nationaal als internationaal samen met onderwijsinstellingen, organisaties voor zorg en welzijn en het bedrijfsleven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids