Normal_utrecht

Op woensdag 28 maart aanstaande stappen 136 hoogleraren van de Universiteit Utrecht op de fiets naar basisscholen in Utrecht en omgeving. Leerlingen van groep 6, 7 of 8 mogen hem of haar in de klas het hemd van het lijf vragen. De hoogleraren vertellen over wetenschap, hun vakgebied en de universiteit. Het is uniek dat bijna alle Utrechtse basisscholen tegelijkertijd kennismaken met de wetenschap en een kijkje in de wereld van de universiteit krijgen. Dat meldt de Universiteit Utrecht. 

De Universiteit Utrecht wil leerlingen al jong laten zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven en te onderzoeken. Drie jaar geleden organiseerde de universiteit Meet the Professor voor het eerst. Met 136 hoogleraren van alle faculteiten bereikt Meet the Professor meer dan 3200 leerlingen uit alle hoeken van de samenleving. 
 
Ook wordt dit jaar een nieuw buddy-programma afgetrapt voor leerlingen die vanwege hun achtergrond niet gemakkelijk in aanraking komen met de universiteit. 15 leerlingen van basisscholen die dit jaar meedoen aan Meet the Professor mogen nader kennismaken met de universiteit. Ze worden voor een half jaar gekoppeld aan een student en ze kunnen meedoen aan Summerschool Junior. Op deze manier wordt voor hen de afstand naar de universiteit verkleind.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids