Normal_voetbal__bal__sportschoenen__sport

In augustus vindt de Zomeruniversiade 2017 plaats in Taipei, Taiwan. Topsportende studenten uit het hoger onderwijs doen hier mee aan de olympische spelen voor studenten. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. Dit meldt SSN.

Van 19 tot 30 augustus is een Nederlandse delegatie van studenten aanwezig in Taipei om hier hun topsport te beoefenen en zo mogelijk medailles te behalen. Het programma bestaat uit atletiek, basketbal, schoonspringen, schermen, voetbal, turnen, ritmische gymnastiek, judo, zwemmen, tafeltennis, taekwondo, tennis, volleybal, waterpolo, handboogschieten, badminton, honkbal, golf, inline skaten, gewichtheffen en wushu. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. 
 
De Universiade wordt om de twee jaar gehouden. Er is zowel een zomer- als een winterprogramma, die beide in hetzelfde jaar plaatsvinden. Aan het zomerprogramma nemen ongeveer 8000 studenten deel, en aan het winterprogramma 3500. 
 
Om als Nederlandse student in aanmerking te komen voor deelname aan de Universiade is instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond vereist. Verder moet de student aan een instelling voor hoger onderwijs studeren, of in 2016 of 2017 een diploma behaald hebben. De minimale leeftijd voor deelname is 17 jaar, de maximale 27 jaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids