Normal_tu_delft_1
Op 23 mei 2017 vindt de kick-off plaats van een nieuw Delfts wetenschappelijk instituut. Het TU Delft Computational Science and Engineering Institute (DCSE) brengt wetenschappelijke technieken en simulaties samen tot modellen die direct kunnen worden toegepast in de industrie. Dit meldt TU Delft.
Bij het modelleren van complexe systemen als het klimaat of het menselijk immuunsysteem zijn traditionele meet- en testmethodes niet meer voldoende. Computersimulaties kunnen hier uitkomst bieden, en daarom wordt Computational Science and Engineering naast theorie en experimenten ook wel de derde manier van ontdekken genoemd. De enorme rekenkracht van computers tegenwoordig, gecombineerd met geavanceerde numerieke modellen maakt het essentieel voor industrie en wetenschap. Wetenschappers van het TU Delft Computational Science and Engineering Institute (DCSE) brengen wetenschappelijke technieken en simulaties samen tot modellen die direct kunnen worden toegepast in de industrie. De kick-off van DCSE vindt plaats op 23 mei in Delft.
 
Computational Science & Engineering is een snel groeiend vakgebied waarin toegepaste wiskunde, engineering en (sociale) wetenschappen samen komen. Binnen DCSE wordt de expertise van zes Delftse faculteiten gebundeld: ongeveer veertig onderzoeksgroepen, meer dan honderd wetenschappers en ruim tweehonderd promovendi. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids