Normal_cultuur_film__marleen

Communicatiewetenschappers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) onderzoeken hoe sterk kinderen reageren op een film. Dit doen zij in het wetenschapsmuseum NEMO. Dit meldt de UvA.

Communicatiewetenschapper Karin Fikkers voert van 1 tot en met 14 augustus het onderzoek uit met een aantal andere onderzoekers en afgestudeerden van Communicatiewetenschap aan de UvA, onder andere met universitair docent Jessica Piotrowski en universiteitshoogleraar Patti Valkenburg. Het onderzoek bestaat niet alleen uit vragen, maar de onderzoekers meten ook de hartslag en huidgeleiding (hoe warm je handen worden). Ouders spelen ook een belangrijke rol: Zij kunnen door middel van een vragenlijst meer inzicht geven in de persoonlijkheid van hun kind. 
 
In de eerste week van het onderzoek deden al 150 enthousiaste ouders en kinderen mee. Fikkers over hun ervaringen in de eerste week: “Het onderzoek loopt erg goed, er zijn veel enthousiaste ouders en kinderen die meedoen. Bij een bezoek aan wetenschapsmuseum Nemo is het natuurlijk extra leuk om aan écht onderzoek mee te kunnen doen! Er doen mensen uit heel Nederland mee, niet alleen maar uit Amsterdam. Veel ouders worden erdoor aan het denken gezet: Hoe gaan wij thuis eigenlijk om met televisie en media? Kinderen zelf vinden films al bijna weer ouderwets,  YouTube is tegenwoordig veel leuker.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids