Normal_computer_studie

De Technische Universiteit (TU) Delft gaat het aanbond in gratis online cursussen flink uitbreiden. De Engelstalige versies van deze  'massive open online courses' (MOOC's) zijn zeer populair. De TU wil daarom de cursussen ook in het Chinees, Russisch en Arabisch gaan aanbieden. Dit meldt Metronieuws.

“Het is ermee begonnen dat wij onze kennis willen delen”, vertelt een woordvoerder van de TU Delft. “Maar het bleek ook een hele goede manier te zijn om toekomstige studenten uit het buitenland kennis te laten maken met ons aanbod. Veel buitenlandse studenten komen naar Delft om een master te volgen. Door een online cursus zien ze wat wij in huis hebben”.

Het is de bedoeling dat de vertaalde cursussen in de loop van dit studiejaar online komen. Vooral de Chineestalige doelgroep is voor de universiteit belangrijk. Een groot deel van de buitenlandse studenten komt uit China.

Sinds een jaar biedt de TU Delft MOOC's aan. Tot nu toe alleen nog in het Nederlands en Engels. Het aanbod loopt uiteen van luchtvaarttechniek, risicomanagement en technologische innovatie tot waterzuivering, biotechnologie en zonne-energie. Voor de Engelstalige cursussen melden zich voornamelijk Amerikanen aan. In totaal hebben een kwart miljoen deelnemers zich voor de gratis online lessen ingeschreven. Slechts zo'n vijf procent haalt uiteindelijk de afsluitende toets en krijgt een certificaat.

© Nationale Onderwijsgids