Uri Rosenthal

DEN HAAG (Novum) - Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal gaat aan de slag voor de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Hij wordt op 1 maart benoemd tot voorzitter, laat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen vrijdag weten.

De 67-jarige Rosenthal was namens de VVD minister in het eerste kabinet-Rutte. Eerder was hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook was Rosenthal vicevoorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en voorzitter van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT).

De AWT adviseert regering en parlement over het beleid voor wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie. De vacature was ontstaan door het vertrek van Jan Anthonie Bruijn, die zitting in de Eerste Kamer heeft genomen. Bruijn vervangt in de senaat oud-VVD-wethouder Jos van Rey, die opstapte omdat hij verdacht wordt van corruptie en het lekken van informatie.