2 augustus 2012 om 14:29
< 1 min lezen

Gezonde patat uit Groningen

GRONINGEN - Patat is lekker, maar ongezond. Onderzoekers van het Carbohydrate Competence Center (CCC) van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelen gezonde patat. Een wereldprimeur. Dat meldt de website van het magazine Boerderij.

Vooral onverzadigde vetten en koolhydraten maken patat tot een minder verantwoorde snack. In de gezonde patat van het Groninger CCC zitten koolhydraten die langzaam afbreken. Daardoor zouden mensen die patat eten, daarvan minder dik worden.

Het CCC werkt met een aantal agrofoodbedrijven en enkele kennisinstellingen aan de ontwikkeling van gezonde patat.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van universiteit
    • Universiteit

    Kerstvakantie van start! Scholen in heel Nederland twee weken dicht 

    Gisteren om 15:15
    • Universiteit

    Hypotheekadviseur wil studieschuld niet langer laten meetellen bij hypotheekaanvraag

    18 december 2025 om 09:32

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant