VSO De Blink heeft eindelijk extra huisvesting voor toenemend aantal leerlingen

Het duurde even voordat er een oplossing was, maar VSO-school De Blink in Veenendaal heeft eindelijk uitzicht op een nieuw onderkomen. Vanaf 1 augustus 2025 zit de middelbare school voor speciaal onderwijs in twee vrijgekomen schoolgebouwen in het Franse Gat, in de buurt van elkaar.  De Blink trok eerder aan de bel vanwege het grote aantal aanmeldingen en het tekort aan lokalen. Eigenlijk moest er voor augustus 2024 een oplossing komen, maar tot 2025 is er tussentijds een extra ruimte gehuurd. Dit meldt De Rijnpost.

Tot uiterlijk volgend schooljaar kan de school gebruikmaken van tijdelijke onderkomens, met als doel om in 2025 een permanent nieuwe plek te krijgen. De school is blij dat er een oplossing gevonden is, want tijdenlang was onduidelijk hoede toekomst eruitzag. Nu kan De Blink zich weer richten op goed onderwijs aan een brede doelgroep van leerlingen die gespecialiseerd onderwijs nodig hebben.

Extra ruimte gehuurd

Op eigen initiatief heeft de VSO-school een extra ruimte gehuurd, die buiten de verordening voor vergoeding van vierkante meters valt. Wel is de directie hierover in gesprek met de gemeente. Deze betaalt al wel de kosten voor het gereedmaken van beide schoolgebouwen in het Franse Gat.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky