Samenwerking tussen drie partijen legt fundament voor Inclusief Kindcentrum

In een stap naar één geheel van onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg, hebben Stichting Kopwerk, Kappio en Parlan hebben een overeenkomst bereikt om te gaan samenwerken. Deze overeenkomst is op 21 maart getekend. De samenwerking moet het fundament gaan leggen voor een Inclusief Kindcentrum (IKC), namelijk kindcentrum De Fontein in Den Helder. Deze onderwijsinstelling biedt een inclusieve leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar, aldus Den Helders Dagblad.

Dit nieuwe IKC staat voor een innoverende aanpak, waarbij onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg worden aangeboden onder één dak. Deze nieuwe instelling staat voor het waarborgen van de ontwikkeling en het talent van de kinderen. Er is ook speciale aandacht voor kinderen met behoefte aan speciaal onderwijs. Op deze manier krijgen alle kinderen binnen het IKC gelijke kansen.

De samenwerkende partijen 

"Deze samenwerking tussen Kopwerk, Kappio en Parlan vertegenwoordigt een gemeenschappelijke inzet voor de toekomst van onze kinderen in Den Helder," verklaart Dhr. Van Meerveld, bestuurder a.i. van Stichting Kopwerk. "Samen bouwen we aan een fundament waarop elk kind kan groeien en bloeien, gesteund door de beste onderwijs- en zorgfaciliteiten."

Door deze samenwerking wordt er een belangrijke mijlpaal bereikt, namelijk de missie om zorg en inclusief onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen. "IKC De Fontein wordt een plek waar elk kind wordt gezien en de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om succesvol te zijn," aldus Mevr. Van der Poel, directeur bij Parlan. De Fontein, gelegen aan de IJsselmeerstraat (Den Helder), verwelkomt alle kinderen om deel uit te maken van deze innoverende onderwijsinstelling.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema