Leerlingenvervoer Midden-Limburg overgedragen aan vier vervoerders

Tijdens de aanbesteding van het leerlingenvervoer Midden-Limburg zijn er vier vervoerders naar voren geschoven. Het gaat daarbij om Munckhof, Van Driel, Willemsen- de Koning en Wolters Taxi en Touringcar. Deze vier worden tot 2028 verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer van Midden-Limburg. Vanaf 1 augustus 2024 gaat de overeenkomst in. Dat meldt TaxiPro.

De opdracht bestaat uit vijf gedeelten. Het eerste gaat over het vervoer van leerlingen in de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Roemond. Daarbij gaat het om 360 leerlingen. De gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert met 137 leerlingen vallen onder het tweede gedeelte. Het leerlingenvervoer ten westen en noorden van de eerste twee gedeelten valt onder het derde stuk. Het vierde gedeelte gaat dan over het zuiden van de eerste twee stukken. Het vijfde gedeelte zal voornamelijk gaan om het gym- en zwemvervoer per touringcar.

Kwaliteit leerlingenvervoer 

Dagelijks worden er zo’n 790 leerlingen via leerlingenvervoer naar school gebracht. Omnibuzz keek tijdens de aanbestedingsprocedure voornamelijk naar de kwaliteit, maar de prijs van het leerlingenvervoer speelde ook een kleine rol. Een goede start van het nieuwe schooljaar, beschikbaar personeel en een betrouwbare risicoanalyse speelden ook mee.

Stabiliteit 

Het leerlingenvervoer is namelijk gebaat bij stabiliteit. Een goede start van het schooljaar is voor ons dan ook heel belangrijk, zei Omnibuzz afgelopen december al.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk